Tesla отвърна на Китай: Нашите камери не са активирани извън Северна Америка

Любопитно
Tesla отвърна на Китай: Нашите камери не са активирани извън Северна Америка

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. заяви, че камерите в автомобилите му не са активирани извън Северна Америка. Съобщението е публикувано на страницата на китайското звено на концерна в социалните медии. 

Още по темата

В средата на март китайските военни забраниха достъпа на електромобилите на Tesla до техни жилищни комплекси, позовавайки се на опасения за сигурността заради камерите, инсталирани в превозните средства.

Според Wall Street Journal китайското правителство е ограничило използването на автомобилите на американската компания при военнослужещите, тъй като превозните средства могат да доведат до изтичане на информация, касаеща националната сигурност на Китай.

„Дори в САЩ собствениците на автомобили могат да избират дали да включат камерите. Tesla е оборудвана със защитна система на мрежата от световно ниво, за да осигури защита на поверителността на потребителите “, написа компанията в китайската социална платформа Weibo.

Автомобилите на Tesla разполагат няколко малки камери отвън, които помагат на водача на превозното средство при паркиране, както и на системата Autopilot. Model 3 и Model Y също имат вградени камери в огледалото за обратно виждане за безопасността на водача, които са деактивирани по подразбиране.

Източник: Investor.bg

loading...