Общинска болница обяви дарителска кампания, кметът я нарече позорна

България Икономика Свят
Златоград

© Красимир Юскеселиев

Златоград

Общинската болница в Златоград отправи призив към местните хора да я дарят с хранителни продукти и с това предизвика острата отрицателна реакция на кмета.

Ръководството на болницата обяви в социалните мрежи дарителска кампания за събиране на средства и продукти.

„Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато си събират продукцията (…) Няма нищо лошо, напротив, това е хубаво, нека хората да знаят, защото самите хора идват и ме питат: „Искате ли да донеса“?“ разказа пред БНР директорът Людмил Личев. Болницата няма инфекционист, но приема пациенти с COVID-19. „От два месеца ние всеки месец губим пари, тъй като тази пътека, по която лекуваме болни от COVID-19, е недофинансирана. Ние ги лекуваме за пневмония“, коментира пред Би Ти Ви Антон Ушев, ръководител на административния отдел в лечебното заведение.

Според кмета Мирослав Янчев (ГЕРБ) обаче призивът е позорен. „Цялата тази история за мен е позорна. Казвам го, защото от 13 години управлявам общината като представител на изпълнителната власт. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от общинско учреждение без наше съгласие, естествено и без резолюцията на общински съвет, който е принципал на болницата. Категорично се разминава с действителността. Нашата болница е стабилна. Има текущи задължения, които са около 30 хиляди лева“, каза той пред БНР и покани на работа млади специалисти. „Нашата болница има нужда от нови лекари с по-различно креативно мислене по отношение, дори на менажирането“, смята кметът.

loading...