Мръсните игри на Валери и защо се е прицелил в завладяването на Слънчев бряг-АД?- част 1 (Снимки + Документи)

Разследване

През последните дни медиите гръмнаха, че депутат на Валери Симеонов чрез приближена фирма е получил плаж в Несебър

Всъщност, играта не е за плажа, а е доста по-сериозна и презследва участие във властта за дълъг период от време. За да разберете ще се наложи да ви върнем осем години назад във времето и да ви запознаем с едно интересно писмо на Валери Симеонов до съдружника му Миков.

Годината е 2012-та, а срещу фирмата СКАТ-ТВ текат сериозни проверки от прокуратурата и всички отговорни инстанцииза незаконно прокарани трасета за доставка  кабелна телевизия, интернет и телефония. В писмото си Симеонов ясно посочва, че е поставен пред фалит, тъй като са секнали приходите от незаконните трасета, а конкуренцията на мобилните оператори е непосилна за него. Нещо повече Симеонов го грози и наказателно преследване за укрити приходи и данъци в особено големи размери от дейността на незаконните трасета. Директорът на РДНСК-Бургас Георги Георгиев изпраща подробно писмо до Окръжна прокуратура- Бургас, в което се посочват всички незаконни трасета на фирмата на Симеонов. 

Валери Симеонов е притиснат до стената и по всичко личи, че идва краят на една престъпна дейност, ръководена от самия него. Той търси неистово помощ и е готов на всичко, за да се спаси от затвор.

Документите, които виждате ни бяха предоставени от човек, с когото Симеонов е споделял интимните си вечери и който когато Симеонов влиза във властта е изхвърлен на улицата. Именно този човек го свързва по неговите думи с виден депутат от ДПС, който пък го свързва с лицето Георги Колев. По това време Колев е едно от най-доверените лица на ДПС и пръв приятел на брояча на гласове за ДПС в Турция  Енвер Хатипоглу.

Според интимния човек на Симеонов именно Георги Колев свързва Симеонов с един от най-силните хора от ГЕРБ, който след като получава седем цифрена сума започва да урежда делата на Симеонов, които по неведоми пътища започват да падат едно след друго. Кметове от ГЕРБ започват да издават съответните документи за узаконяване на незаконните трасета, а шефа на РДНСЙ-Бургас е уволнен, въпреки, че е един от най-успешните директори, който се бори срещу най-могъщия олигарх Валери Симеонов. Точно в този период Георги Колев дава гениалната идея на Валери Симеонов за завладяване Слънчев Бряг-АД, което е план за вечно участие във властта и държане в подчинение на хотелиери и ресторантьори. През това време Колев и силният човек в ГЕРБ помагат с контактите си да бъде спасен от събаряне и незаконно построен хотел на Симеонов в местността „Пресока“ над Златоград. За да демонстрират властта, с която разполагат те принуждават ДНСК да запише в сайта си, че незаконният строеж е достроен.

Симеонов има огромни мераци да превърне този си хотел в огромен СПА център, но има един огромен проблем и той е свързан с липсата на вода, на много вода, с която на този връх да се пълни огромен плувен басейн.

При решаването на този проблем чрез скрит в гората незаконен водоем, за което срещу Симеонов трябва да бъде възбудено наказателно преследване, но не би. Точно при решаването на този проблем Симеонов разбира важността на водата за хотелиерския и ресторантьорския бизнес и заедно с новия си приятел Георги Колев започват реализацията си на най-жестокия план.

Как и какво са замислили Симеонов, Колев и сие очаквайте продължение.

loading...