България с нова асоциация в областта на авиацията

България

България вече има Асоциация на Българската Авиационна Индустрия (АБАИ). Тя беше учредена по време на среща между представители на родни компании в бранша. Това съобщиха от сдружението за Искра.бг. За председател на АБАИ единодушно беше избран Тодор Иванджиков (International Aviation Services Ltd.). Членове на Управителния съвет са: Янко Иванов (GullivAir) – секретар, бригаден генерал Юлиян Радойски – Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, Виктор Михайлов – изпълнителен директор на Plane Care Solutions и Георги Стоянов – дългогодишен пилот.

Първоначално учредители на АБАИ станаха 16 компании от българския авиационен сектор. Тази седмица бройката нарасна на 20, а от понеделник цифрата ще се увеличи на 22 Ето ги и тях:

“Аеросайт” ООД (Aerosight Ltd), Международни Авиационни Услуги” ЕООД (International Aviation Services Ltd.), „Дронамикс” ЕООД (Dronamix), „Софема Авиейшън Сървисиз“ ЕООД (Sofema Aviation Services Ltd), Висше Военновъздушно Училище „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“, „Екстрийм Технолоджи“ ЕООД (Еxtreme Technology), „Авио Делта“ EООД, (Avio Delta Ltd.) „Флай2Скай“ ООД, (Fly2Sky) „ГъливЕър“ ЕООД, (GullivAir) „Частен Транспортен Колеж“ ЕООД, „Флайт Конструктив“ ЕООД, (Flight Constructive Ltd) „Безпилотни Системи България“ ООД, „Плейн Кеър Сълюшънс” АД, (Plane Care Solutions) „Електра Еъруейс“ ООД, (Electra Airways) „Електра Транс Глобъл“ ООД (Electra Trans Globul), „Ратан“ ООД, EGT Jet, GP Aviation, Tayaran Jet и Paradox Jet. От следващата седмица влизат учебен център „Нимекс Авиейшън Трейнинг“ (Nimex Aviation Training) и българската авиокомпания VoyageAir.

Учредяването на АБАИ отваря нова страница в историята на българската авиация. За пръв път под „едно крило“ се обединяват всички фирми, играещи роля в авиационния сегмент, в т.ч. авиокомпании, фирми за наземно обслужване, учебни центрове, ремонтни бази и други. АБАИ ще представлява дружествата, опериращи в сектора на авиацията пред съответните държавни органи и организации по всички въпроси, които касаят дейността им, като отстоява икономическите, професионалните и правните им интереси. Наред с това организацията ще набира и систематизира информация, както и ще популяризира положителния опит на дружествата от бранша, свързан с авиацията.

Сред важните цели на АБАИ ще бъде да инициира обучения в областта на авиацията, да развива колегиалността и сътрудничеството между дружествата в сектора и създава благоприятна работна среда, както и да инициира пред съответните държавни органи предложения за законодателни изменения в частта от законови и подзаконови нормативни актове, касаещи авиацията в Република България. В близко бъдеще АБАИ има планове да развива консултативно сътрудничество с международни организации и сдружения, свързани с авиацията, като заимства и популяризира техният опит. Председателят Тодор Иванджиков коментира:

„В близко бъдеще ще се съсредоточим в създаването на работен електронен форум в асоциацията, поставяне на проблемите, работа в периодични работни групи, които да систематизират въпросите и да излезем с писма и предложения към държавата и администрацията. Много Важно е кой ще поеме директорската позиция в ГД „ГВА“. Тогава вече ще имаме за цел да се започне конструктивна работа с него за изваждане на Българската авиация от състоянието в което е в момента.“

Сред основните принципи на новата АБАИ ще бъде прозрачност по отношение на взетите решения и периодично информиране за дейностите, които извършва организацията, допълни Иванджиков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Източник: Fakti.bg

loading...