Адвокатът на Тръмп оцени спекулациите за „руската следа“ в случая със сина на Байдън

Без категория

/Поглед.инфо/ Адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп Руди Джулиани отхвърли предположенията, че Русия е замесена в предаването на твърдия диск от лаптопа на сина на кандидата за президент Джо Байдън Хънтър Байдън, въз основа на данните, от които е публикувана разобличителна статия в New York Post.

„Мислите ли, че руснаците са ми го дали? Не е от Русия“, каза Джулиани в петък по Fox News.

По-рано беше съобщено, че ФБР разследва евентуалната причастност на чуждестранно разузнаване в електронната кореспонденция, за която се твърди, че е водена от Хънтър Байдън.

По-рано New York Post публикува имейл, за който се твърди, че е до сина на Байдън, Хънтър от Вадим Пожарски, съветник на ръководството на украинската енергийна компания Burisma, който му благодари за срещата с Байдън-старши. В друго писмо Пожарски иска от Байдън-младши да помисли как може да „използва влиянието си“, за да помогне на компанията. Тези разкрития противоречат на твърденията на Джо Байдън, че той няма нищо общо с работата на сина си в Буризма.

Изтеклата кореспонденция се е съхранявала в лаптоп, който е открит в един от сервизите в Делауеър. Собственикът на работилницата направил копие на твърдия диск, което е било предадено на Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и личен адвокат на Тръмп. По-късно Джулиани предаде това устройство на вестника.

Съобщава се, че ФБР вече е иззело лаптопа и твърдия диск по заповед на Голямото жури.

Хънтър Байдън е работил като съветник в ръководството на Burisma, печелейки до 50 000 долара на месец. Привържениците на Тръмп подозират, че Байдън-младши е използвал баща си за лобистка работа. Освен това те подозират Байдън-старши в натиск върху украинските власти за да се уволни главния прокурор Виктор Шокин, който разследва Буризма. Джо Байдън отрича всичко това.

Превод: ЕС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

loading...